Toestel turnen

Recreatie Turnen (jongens)
Recreatie turnen is voor ieder jongen vanaf 6 jaar die het leuk vindt om een keer in de week te turnen. Je leert in deze groepen de basis elementen van het heren turnen. We maken gebruik van: de lange mat, paddestoel, ringen, trampoline, brug, rekstok en airtumbling. Daarnaast proberen we de arrangementen zo op te bouwen dat elk kind op zijn eigen niveau uitgedaagd wordt om te bewegen..
Er zijn verschillende niveaus. 1x per jaar organiseren wij de clubkampioenschappen waar je dan een diploma kunt behalen. Bij het jongens turnen staat naast sportiviteit de gezelligheid voorop.

Recreatie Turnen (meisjes)
Recreatie turnen is voor ieder meisje die het leuk vindt om één of twee uurtjes in de week te turnen. Je leert in deze groepen de basis elementen van het turnen op de toestellen sprong, balk, brug en vloer.
Naast deze 4 onderdelen van het toestelturnen wordt er binnen de lessen natuurlijk ook plaats gemaakt voor een goede warming up en bv. voor een gezellig balspel.

Er zijn verschillende niveaus. 1x per jaar organiseren wij de clubkampioenschappen waar je dan een diploma kunt behalen.