NSGK verrast Prins Hendrik met cheque voor Special Sport PH

De Vughtse sportclub Prins Hendrik kreeg woensdagavond 29 juni bijzonder bezoek. En dat bezoek kwam niet met lege handen. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, NSGK, was naar Vught gekomen om een feestelijke cheque van 7000 euro te overhandigen. Deze bijdrage komt ten goede aan de aanschaf van drie racerunners voor de recent opgestarte groep Special Sport PH, voor mensen met een beperking.

 

In het jaar dat de vereniging 108 jaar bestaat heeft Prins Hendrik weer een nieuwe groep toegevoegd aan het toch al zo brede aanbod. Trainster Carolien Wellen is samen met trainers Jaimy van Broekhoven, Heleen van Hal en Rob Verheij gestart met Special Sport PH. Deze groep biedt mensen met een beperking de gelegenheid om aan atletiek te doen. De groep is in mei gestart en richt zich vooralsnog op jongens en meisjes van 6 tot 16 jaar. Die krijgen naast de reguliere atletiekonderdelen ook racerunnen aangeboden. Racerunners zijn sportieve loopfietsen, die de mobiliteit van de sporters enorm vergroten. De bijdrage van de NSGK is bedoeld voor de aanschaf van drie van die racerunners. Daarmee is de bijzondere groep optimaal voorzien.

 

Regiocoördinator Ingrid Zwets-Pelkmans van de NSGK overhandigde de feestelijke ballonnencheque aan trainster Carolien Wellen en penningmeester Ruurd Verdam. Die namen de bijdrage trots en enthousiast in ontvangst. “We wilden al langer activiteiten voor deze doelgroep aan gaan bieden. Daarbij is ondersteuning in de vorm van topmateriaal van groot belang. De aanschaf van de drie racerunners biedt voor Special Sport PH enorme mogelijkheden.” Met de nieuwe trainingsgroep kan Prins Hendrik een nóg grotere groep kinderen, met en zonder beperking, sportief in beweging krijgen en houden. Inlichtingen: info@ph.nl

 

De NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. De stichting steunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten, met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers.